Kuva

Yritykset työllistävät Lapissa lähes 39 700 henkilöä. Alle viiden työntekijän mikroyritysten osuus on suuri, yli 80 prosenttia lappilaisista yrityksistä on mikroyrityksiä. Monet lappilaiset yritykset suuntaavat katseensa kansainvälisille markkinoille tai vastaavat ulkomaalaisten matkailijoiden palvelutarpeisiin. Ne luovat lappilaisille opiskelijoille mahdollisuuden harjoitella tai tehdä opinnäytetyötä kansainvälisessä ympäristössä.

Lapissa on rekisteröityjä yhdistyksiä yli 7 000, joista noin puolet toimivat aktiivisesti. Järjestöjen monipuolinen toiminta tarjoaa monenlaisia työmahdollisuuksia opiskelijoille. Järjestöt ovat kuntien lisäksi aktiivisia kehittämishankkeiden toteuttajia. Hankkeiden toteutus vaatii monipuolista asiantuntemusta ja uutta näkemystä. Hanketyössä opiskelijalla on mahdollista kehittää omaa osaamistaan ja näyttää taitonsa muutaman kuukauden tai eri pituisissa työsuhteissa.

Lapin kunnissa työvoiman saatavuusongelmat kasvavat lähivuosina terveydenhoidossa ja sosiaalipalveluissa ja muita maakuntia enemmän myös opetustoimen tehtävissä. Muutos tarjoaa hedelmällisen lähtökohdan myös opiskelijoiden kehittämistyölle.

Harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikan etsimisessä auttaa, kun pohdit:

  • Minkä alan työympäristö sinua kiinnostaa?
  • Millainen ajanjakso on mielessäsi?
  • Onko opinnäytetyösi sellainen, että sitä voi osittain tehdä etänä?
  • Mitä annettavaa sinulla on harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikalle?
  • Millaisista kehittämistehtävistä olet kiinnostunut?
  • Millaista erikoisosaamista sinulla on opintojesi ja/tai aiemman työkokemuksesi myötä?
  • Millaista palkkaa tai palkkiota toivot?

#proLappi auttaa oman asiatuntemuksen löytämisessä ja verkostoitumisessa.

Ota yhteyttä –  tehdään yhdessä haaveistasi totta!