Teimme helmikuun aikana pellolaisille nuorille kyselyn, jossa kysyimme kenet tubettajastaran he tahtoisivat saada Pelloon esiintymään. Saimme paikallisilta nuorilta vastauksia huikean määrän, 67 kappaletta. Vastaukset pitivät sisällään joukon suomalaisia nuoria YouTube-staroja – siis heitä, jotka ansaitsevat palkkaa itse tekemillään videoilla aihealueista, jotka koskettavat tämän päivän nuoria. Tästä loimme johtopäätöksen, että tubettaminen kiinnostaa nuoria Pellossa.

Kyselyn tulosten perusteella ideoimme “Sinustako Pellon nuori tubettaja?- sometyöpajan, sillä haluamme antaa nuorille tubettamiseen työkalut ja ohjausta viestinnän osaajien ja opiskelijoiden voimin. Nuorten videokuvausharrastuksen tueksi kokoamme osaaja- ja tukiverkoston, jotta useampi työpajan toteutus mahdollistuu, eli sometyöpaja ei jää ainoastaan yhteen kertaan. Osaaja- ja tukiverkosto nuorille tarkoittaa mm. videokuvaus- ja editointiosaamista lähialueen oppilaitoksista, lappilaisia tubettajia sekä vastuuhenkilöitä Pellon kunnan tai muun toimijan taholta.

Pajassa nuoret ideoivat, mitä heidän oma tubettaminen pitäisi sisällään. Ensimmäisen työpajan tavoitteena on nuorten oman tubevideon käsikirjoitus, jossa harrastukset, mielenkiinnonkohteet ja nuorten elämä Pellossa tulevat näkyväksi. Työpajatyöskentely tähtää siihen, että nuoret pystyvät toteuttamaan videoita jaettavaksi ja saavat siitä mahdollisesti kesätyön itselleen.

Ensimmäinen työpaja järjestetään 14.3 klo 14-16 Symppiksessä ja mukaan ovat tervetulleita kaikki pellolaiset tubettamisesta kiinnostuneet nuoret. Vanhempien toivoisimme ennen työpajaa keskustelevan nuorten kanssa osallistumista, tubettamisesta ja somettamisesta sekä tsemppaavan nuoria mukaan.

Työpajaan osallistujille on suunnitteilla matka Tornioon “Meän tube”-tubetapahtumaan huhtikuun loppupuolella, jossa mukana on 6 tubettajatähteä ympäri Suomea. Matkasta tiedotamme lisää myöhemmässä vaiheessa.

Miksi toteutetaan ja kuka järjestää? Sometyöpaja on osa #proLappi-hankkeen toteutusta, jonka tarkoituksena on innostaa nuoria yrittäjyyteen ja työelämän mahdollisuuksiin kotiseudulla. Hankkeen nimissä olemme olleet mukana suunnittelemassa Pellon nuorten ja nuorisotoimijoiden kanssa videokuvausta sisältävää projektia. Kyselyn pohjalta luotujen johtopäätösten mukaan olemme miettineet, miten voisimme tukea nuoria tässä tekemisessä ja miten nuoret löytäisivät myös työllistymisen ja yrittämisen mahdollisuuksia liittyen omaan mielenkiintoon. Kokeilulla tuemme nuorten omaehtoista toimintaa, osallistamme nuoria tarkastelemaan elinympäristöään omasta näkökulmasta ja löytämään kiinnostavia mahdollisuuksia tehdä harrastuksesta työ ja samalla esimerkiksi Pellon kunnalle tarjoutuu mahdollisuus saada tuoretta markkinointimateriaalia jaettavakseen.

Lisätietoja: projektipäällikkö Hilma Heikkinen, 040 158 3835 tai projektityöntekijä Emmi Karjalainen, 040 143 7730, etunimi.sukunimi@pll.fi, www.prolappi.fi